Eseményeink időrendben:
· Vállalkozási mérlegképes könyvelő


tovább >>
· Demencia gondozó


tovább >>
· Pénzügyi ügyintéző


tovább >>
· Számviteli ügyintéző


tovább >>
· Vámügyintéző


tovább >>
· IKER 2.: Önállóan használom az informatikai eszközömet


tovább >>
· KÖNYVVITELI SZOLGÁLTATÁST VÉGZŐK TOVÁBBKÉPZÉSE 2021.


tovább >>
· Motorfűrész-kezelő


tovább >>
· Kisfeszültségű szabadvezeték hálózati FAM szerelő


tovább >>
· Szociális gondozó és ápoló


tovább >>
· Bérügyintéző


tovább >>
· Élelmiszer-, vegyiáru eladó


tovább >>
· Boltvezető


tovább >>
· Raktáros


tovább >>
· IKER 1.: “Első lépések a digitális világba”


tovább >>
· Bérügyintéző + Társadalombiztosítási ügyintéző


tovább >>
· Vállalkozási és bérügyintéző


tovább >>
· Adótanácsadó


tovább >>
· Pénzügyi-számviteli ügyintéző


tovább >>
· Vám-, jövedéki és termékdíj ügyintéző


tovább >>
· Villamos elosztóhálózat szerelő, üzemeltető


tovább >>
KÖNYVVITELI SZOLGÁLTATÁST VÉGZŐK TOVÁBBKÉPZÉSE 2021. ()

Könyvviteli szolgáltatást végzők kötelező továbbképzése

A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény alapján könyvviteli szolgáltatást csak a nyilvántartásba vett okleveles könyvvizsgáló vagy mérlegképes könyvelő végezhet, vagy olyan könyvviteli szolgáltatást nyújtó gazdasági társaság, amelynek könyvviteli szolgáltatás végzésével megbízott tagját, alkalmazottját a Pénzügyminisztérium regisztrálta. 

A számviteli törvény a könyvviteli szolgáltatást végzőket a már megszerzett ismeretek naprakész tartására kötelezi, ezért kötelesek szakmai továbbképzéseken részt venni. 2013. január 1-től a könyvviteli szolgáltatást végzők számára
évi 16 kreditpont megszerzését írja elő a módosított 93/2002.(V.5.) Korm. rendelet.

A kreditpontok megszerzésére több lehetőséget biztosít a rendelet:

  • minősített továbbképzésen való részvétellel,
  • szakmai szervezeti tagsággal (maximum 2 kredit),
  • minősített szakmai kiadvány megvásárlásával (maximum 2 kredit).

Általános szabály, hogy az előírt 16 kreditpontból 8 kreditpontot számvitel témakörben minősített, 4 kreditpontot a könyvelő regisztrációjával érintett szakterületen kell megszerezni. Az adott évben megszerzett többlet kreditpontok nem vihetők át a következő évre.

Fontos, hogy akinek a regisztrációja több szakterületre vonatkozik, annak valamennyi szakterületén meg kell szereznie a 4 szakterületi kreditpontot.

Az államháztartási szervezetnél dolgozó mérlegképes könyvelőkre az általánostól eltérő szabályok vonatkoznak, melyet itt olvashat

A szükséges kreditpontokat szeretnénk, ha minél egyszerűbben meg tudnák szerezni a továbbképzésre kötelezettek, ezért úgy gondoltuk, hogy olyan csomagot állítunk össze, amely segítségével a korábbi években megszokott módon két nap alatt megszerezhető a szükséges 16 kreditpont.

A továbbképzéseken az alábbi témakörök kerülnek oktatásra, a választott szakterületeknek megfelelően:

  • A számviteli törvény változásai, a saját tőke, saját részvény, az engedmények, illetve az utalványok számvitele – 8 kredit (vállalkozási szakterület, számvitel témakör - Tantermi és Online képzési formában)
  • Adó-, járulék és illetékszabályok 2020/2021. évi változásai (Adózás szerkezetét érintő változások; Adóigazgatási változások; SZJA; Foglalkozást terhelő egyéb adók; ÁFA és egyéb közvetett vagyonadók; TAO és osztalékadó; Helyi adók; Jövedéki adóváltozások; Egyéb adókkal kapcsolatos változások) – 8 kredit (vállalkozási szakterület, nem számvitel témakör - Tantermi és Online képzési formában)
  • Könyvviteli szolgáltatást végzők továbbképzésének kötelező tematikája szerint – 12 kredit (államháztartási szakterület, számvitel témakör - Tantermi és E-learning képzési formában)
  • Adókedvezmények alkalmazása 2021. évben - 4 kredit (vállalkozási szakterület, nem számvitel témakör - Tantermi és E-learning képzési formában)

Az előadásokat neves elméleti és gyakorlati szakemberek közreműködésével tartjuk. 

Előadóink többek között:

  • Horváth Józsefné, dr. Bozsik Sándor , Várkonyiné dr. Juhász Mária – okleveles könyvvizsgálók 
A 16 órás szakmai továbbképzést, rendkívül kedvezményes áron, mindössze 17.900.-Ft-ért, áfamentesen ajánljuk Önnek, mely az elektronikusan megküldendő tananyagot és a büféellátást is tartalmazza. A továbbképzéseket folyamatosan indítjuk Miskolcon és más városokban.

E-LEARNING - ONLINE továbbképzés
2021-ben is lehetőség van a továbbképzési programok E-LEARNING vagy ONLINE  formában történő teljesítésére, tekintettel a pandémiás helyzetre.
Ára: 17.900.-Ft, mely áfamentes, s a teljes 16 kreditpontos képzést tartalmazza. 

E-learning oktatás: a továbbképzés videókra rögzített anyagait saját időbeosztás szerint, akár több részletben is megtekintheti. Erre a kezdéstől számított 60 nap áll rendelkezésre. 

Élő online közvetítés: az előadást otthonról (irodából), valós időben nézheti, mintha  a tanteremben ülne. Kérdéseit is felteheti a jól ismert előadóknak. Ez egy kompromisszumos forma, amivel kombináljuk az otthon (iroda) biztonságát a tantermi képzés előnyeivel.

Tantermi képzés: hagyományos képzési forma, melynek ma bizonytalan - a pandémiás helyzetre való tekintettel - a megszervezhetősége.


FONTOS!! – A Pénzügyminisztérium a 2021. évi továbbképzés lebonyolítását csak 2021. december 31.-ig engedélyezi.

A könyvviteli szolgáltatást végzők kötelező továbbképzésére jelentkezhet honlapunk, "jelentkezés tanfolyamainkra" részlegben vagy az alábbi linkre kattintva: Jelentkezés továbbképzésre