Eseményeink időrendben:
· Vállalkozási mérlegképes könyvelő


tovább >>
· Demencia gondozó


tovább >>
· Pénzügyi ügyintéző


tovább >>
· Számviteli ügyintéző


tovább >>
· Vámügyintéző


tovább >>
· IKER 2.: Önállóan használom az informatikai eszközömet


tovább >>
· KÖNYVVITELI SZOLGÁLTATÁST VÉGZŐK TOVÁBBKÉPZÉSE 2021.


tovább >>
· Motorfűrész-kezelő


tovább >>
· Kisfeszültségű szabadvezeték hálózati FAM szerelő


tovább >>
· Szociális gondozó és ápoló


tovább >>
· Bérügyintéző


tovább >>
· Élelmiszer-, vegyiáru eladó


tovább >>
· Boltvezető


tovább >>
· Raktáros


tovább >>
· IKER 1.: “Első lépések a digitális világba”


tovább >>
· Bérügyintéző + Társadalombiztosítási ügyintéző


tovább >>
· Vállalkozási és bérügyintéző


tovább >>
· Adótanácsadó


tovább >>
· Pénzügyi-számviteli ügyintéző


tovább >>
· Vám-, jövedéki és termékdíj ügyintéző


tovább >>
· Villamos elosztóhálózat szerelő, üzemeltető


tovább >>
Vállalkozási és bérügyintéző ()

Vállalkozási és bérügyintéző
OKJ azonosító: 54 344 02 
Engedély száma: E-000510/2014/A006

Előfeltétel: érettségi vizsga

A képzés időtartama: 960 óra 

Az oktatás tervezett időpontjai: péntek délután, szombat délelőtt

A szakképesítés követelménymoduljai:
  • 11504-16 Gazdálkodási alaptevékenység ellátása 
  • 11506-16 Vállalkozásfinanszírozási és adózási feladatok 
  • 10151-16 Bérügyi szakfeladatok ellátása 
  • 10152-16 Kis- és középvállalkozások gazdálkodási feladatai 
  • 10153-16 Könyvvezetési feladatok 
  • 10154-16 Munkaerő-gazdálkodás 
  • 10155-16 Társadalombiztosítási szakfeladatok ellátása 
  • 11498-12 Foglalkoztatás I. 
  • 11499-12 Foglalkoztatás II.  
A szakképesítéssel betölthető munkakörök: Pénzügyi asszisztens, Pénzügyi koordinátor, Pénzügyi referens, Bérszámfejtő, Bérszámfejtő és kalkulátor, Bérügyi adminisztrátor, Bérügyi asszisztens, Bérügyi előadó, Bérügyi ügyintéző, Bérügyintéző, Társadalombiztosítási ügyintéző
Analitikus könyvelő, Analitikus nyilvántartó, Anyagkönyvelő, Banki könyvelő, Vállalati pénztáros, Pénzügyi nyilvántartó, Számlázási ügyintéző

A vizsgára bocsájtás feltétele: A szakképesítésért felelős miniszter által kiadott Útmutató alapján elkészített Üzleti terv záródolgozat – előírt határidőre történő – leadása, valamint valamennyi követelménymodulhoz tartozó eredményes modulzáró vizsga letétele.

A felmentés feltételei: a résztvevőnek lehetősége van előzetes tudásmérés keretében a korábban megszerzett ismereteit elismertetni, így abból a követelménymodulből, melyből teljesíti az előírt követelményeket felmentést kap az óralátogatás alól.

  • Az a jelölt, aki a közgazdasági felsőoktatás alapképzési szakjainak képesítési követelményeiről szóló 4/1996. (I. 18.) Korm. rendelet szerinti végzettséggel, illetve záróvizsgával, vagy a felsőoktatási alap- és mesterképzésről, valamint a szakindítás eljárási rendjéről szóló 289/2005. (XII. 22.) Korm. rendelet szerinti gazdaságtudományok képzési területen szerzett végzettséggel, illetve záróvizsgával, vagy a közgazdasági felsőoktatásban folyó szakirányú továbbképzési szakok képesítési követelményeiről szóló 7/1999. (II. 1.) OM rendelet alapján szerzett szakirányú végzettséggel rendelkezik, felmentést kap a 10152-16 Kis- és középvállalkozások gazdálkodási feladatai modulzáró vizsga írásbeli és a 11504-16 Gazdálkodási alaptevékenység ellátása modulzáró vizsga gyakorlati vizsgatevékenysége alól.
  • Az a jelölt, aki rendelkezik a Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítéssel felmentést kap a 10152-12 Kis- és középvállalkozások gazdálkodási feladatai, a 11506-16 Vállalkozásfinanszírozási és adózási feladatok, 10153-16 Könyvvezetési feladatok modulzáró vizsga írásbeli és a 11504-16 Gazdálkodási alaptevékenység ellátása modulzáró vizsga gyakorlati vizsgatevékenysége alól.
  • Az a jelölt, aki rendelkezik a Számviteli ügyintéző rész-szakképesítéssel felmentést kap a 10152-16 Kis- és középvállalkozások gazdálkodási feladatai, 10153-16 Könyvvezetési feladatok modulzáró vizsga írásbeli és a 11504-16Gazdálkodási alaptevékenység ellátása modulzáró vizsga gyakorlati vizsgatevékenysége alól.
  • Az a jelölt, aki rendelkezik a Pénzügyi ügyintéző rész-szakképesítéssel felmentést kap a 10152-16 Kis- és középvállalkozások gazdálkodási feladatai, a 11506-16 Vállalkozásfinanszírozási és adózási feladatok, és a 11504-16 Gazdálkodási alaptevékenység ellátása modulzáró vizsga gyakorlati vizsgatevékenysége alól.
  • Az a jelölt, aki rendelkezik a Vállalkozási ügyintéző rész-szakképesítéssel, felmentést kap a 10152-16 Kis- és középvállalkozások gazdálkodási feladatai, a 11506-16 Vállalkozásfinanszírozási és adózási feladatok, és a 11504-16 Gazdálkodási alaptevékenység ellátása modulzáró vizsga gyakorlati vizsgatevékenysége alól.
  • Az a jelölt, aki rendelkezik az Államháztartási ügyintéző szakképesítés, vagy a Pénzügyi projektmenedzser-asszisztens, Adóügyintéző, Költségvetés-gazdálkodási ügyintéző rész-szakképesítés bármelyikével felmentést kap a 11504-16 Gazdálkodási alaptevékenység ellátása modulzáró vizsga gyakorlati vizsgatevékenysége alól.
  • Az a jelölt, aki a modulzáró vizsgák valamelyikének korábbi teljesítését hitelt érdemlően igazolja, mentesül a modulzáró vizsga ismételt teljesítésének kötelezettsége alól.
  • Az a jelölt, aki a közgazdasági felsőoktatás alapképzési szakjainak képesítési követelményeiről szóló 4/1996. (I.18.) Korm. rendelet szerinti végzettséggel, vagy a felsőoktatási alap- és mesterképzésről, valamint a szakindítás eljárási rendjéről szóló 289/2005. (XII. 22.) Korm. rendelet szerinti gazdaságtudományok képzési területen szerzett végzettséggel, vagy a közgazdasági felsőoktatásban folyó szakirányú továbbképzési szakok képesítési követelményeiről szóló 7/1999. (II. 1.) OM rendelet, vagy a szakirányú továbbképzés szervezésének általános feltételeiről szóló 10/2006. (IX. 25.) OKM rendelet alapján szerzett közgazdasági felsőoktatásban folyó szakirányú végzettséggel rendelkezik, felmentést kap a 10152-12 Kis- és középvállalkozások gazdálkodási feladatai modulzáró vizsga írásbeli és a 11504-12 Gazdálkodási alaptevékenység ellátása modulzáró vizsga gyakorlati vizsgatevékenysége alól.

A vállalkozási és bérügyintéző közreműködik a vállalkozások alapításával, működtetésével kapcsolatos adminisztratív feladatok ellátásában. Alkalmas a vállalkozások működésével összefüggő számviteli és pénzügyi feladatok elvégzésében való közreműködésre, részfeladatok önálló elvégzésére. A vállalkozás valamennyi pénzmozgással, illetve a pénzállomány-változással összefüggő nyilvántartásait vezeti, közreműködik az egyes pénzügyi műveletek előkészítésében, lebonyolításában, elszámolásában. Ellátja a bérszámfejtéssel- és társadalombiztosítással kapcsolatos feladatokat. A munkavállalókkal kapcsolatos bér- és társadalombiztosítási ügyeket intézi, a nyilvántartásokat vezeti. Vezeti a biztosítottak társadalombiztosítási lapjait, nyilvántartja a kifizetett ellátásokat, adatokat, igazolásokat küld az illetékes társadalombiztosítási szerveknek. 
 
A szakképesítéssel rendelkező képes: 
  • a kis-és középvállalkozások (kkv.) működtetéséhez szükséges gazdasági folyamatokat átlátni, és munkája során a kapcsolódó adminisztratív feladatokat ellátni
  • közreműködni a különféle szabályzatok elkészítésében
  • előkészíteni és részt venni a pénzforgalom és hitelezési feladatok kapcsolódó adminisztrációjában
  • vezetni a pénzügyi-, és adónyilvántartásokat, valamint határidőre teljesíteni a kapcsolódó kötelezettségeket
  • közreműködni a vállalkozásfinanszírozási feladatokban
  • részt venni a beruházás-, felújítás-, pályázat- és feladatfinanszírozásban
  • vezetni a pénzügyi és gazdasági folyamatokhoz kapcsolódó analitikus nyilvántartásokat
  • ellátni a kis-és középvállalkozások (kkv.) könyvelési, beszámolási, ellenőrzési feladatokhoz kapcsolódó teendőket
  • részt venni a költségszámításokban, a leltározásban és az ehhez kapcsolódó feladatok megszervezésében
  • közreműködni az értékesítéssel kapcsolatos feladatokat ellátásában
  • egyeztetni a bejövő és kimenő számlákat
  • közreműködni a rendelkezésre álló statisztikai információk birtokában a vállalkozás üzleti terv fejezeteinek elkészítésében
  • vezetni az egészség- és társadalombiztosítással kapcsolatos nyilvántartásokat
  • ellátni a munkaügyi nyilvántartások alapján a bérekkel kapcsolatos adminisztrációs (bérszámfejtés, adó- és járulék-nyilvántartás, stb.) feladatokat
  • közreműködni a munkavállalók munkaviszonyának létesítésével, megszüntetésével kapcsolatosan
  • értelmezni és kitölteni a bér- és társadalombiztosítási nyomtatványokat
  • használni a pénzforgalmi számítógépes programcsomagot

A képzési program megtekinthető cégünk ügyfélszolgálatán.

vissza>>